2012. október 17., szerda

Füstölt lazacos burgonyasaláta

Hangolódom... hogy ezzel a receptre inkább a svédországi útra vagy a lassan-lassan közeledő karácsonyra, döntse el mindenki ízlése szerint. Mert számomra mindkettőhöz remekül passzol. Fogyaszthatjuk a Skandináv országban rénszarvas-les közben, vagy szent ünnep másod-harmad napján a tévé előtt bambulva. Vagy pedig ünneptől és földrajzi helytől függetlenül, mint ahogy én is tettem, egy kis fokhagymás kiflivel.

Hozzávalók:
8 db közepes burgonya
6 szelet füstölt lazac
1-2 evőkanál kapribogyó
1 tojás sárgája
1-1,5 dl olaj
1 kávéskanál mustár
só, bors
citromlé
friss kapor
1 kis pohár joghurt

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lehűtjük.
Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgájához mustárt, sót, borsot és egy kevés citromlevet adunk. Habverővel folyamatosan kevergetve vékony sugárban hozzáöntjük az olajat. Eleinte bánjunk vele óvatosan, majd mikor már kezd összeállni, adagolhatjuk bátrabban. Végül, ha szükséges citromlével és a fűszerekkel utánaízesítünk. Beleaprítunk kaprot és hozzákeverjük a joghurtot.
A lazacot felcsíkozzuk, összeforgatjuk a burgonyával, a kapribogyóval végül a majonézzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése